Klik op de tekst voor meer nieuws info
Home / informatie / Geldzaken

Geldzaken

In Thailand betaal je met de Thaise baht. Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Baht eens te bekijken, omdat de wisselkoers hevig aan het schommelen is. Een zogenaamde ‘converter’ kan hier bij helpen. Voor de ietwar oudere reizigers is het makkelijk: één baht heeft ongeveer dezelfde waarde als onze vroegere frank ( één baht = dus één frank)Thai-Baht-Thailand-Money
De beste manier om aan Thais geld te geraken is door te pinnen in Thailand. Je vindt bijna overal pinautomaten waar je gewoon met je bankpas (met Cirrus teken) geld kunt halen. Zo kan je direct na aankomst op de luchthaven in Bangkok Thaise baht bekomen. Tijdens je reis kom je regelmatig in steden waar pinautomaten zijn. In sommige omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een trekking in het noorden of een strandverblijf op een klein eiland, kan je geen geld pinnen en doe je dit van te voren in een stad. Bij de meeste belgische banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kan er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Ga vooraf bij je bank informeren. Verder is het handig om wat euro’s mee te nemen voor het geval de pinautomaten  storing hebben. Euro’s worden bij bijna alle wisselkantoortjes aanvaard. Credit cards worden op veel plaatsen aanvaard, zeker Visa en Mastercard.

Thailand is over het algemeen een veilig te bereizen land. Wij adviseren wel om niet te veel waardevolle bezittingen mee te nemen als je op pad gaat. Geld, paspoorten en waardepapieren kun je het beste in de kluis van je hotel achterlaten. Bijna alle hotels waar Thai.be op boekt hebben een kluis in de kamer, of anders bij de receptie. Laat nooit waardevolle spullen onbeheerd op je kamer achter.

 

Scroll To Top