Klik op de tekst voor meer nieuws info
Home / informatie / Tips in Thailand

Tips in Thailand

Thailand is een erg leuk en gemakkelijk land om te bereizen. Dit komt onder andere door de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de inwoners. Verder spreken veel mensen goed ‘toeristisch’ Engels waardoor je vaak een heel eind kan komen. Ook zijn er tegenwoordig veel boeken over Thailand te krijgen, waarmee je veel over het land te weten komt.

3cc58160c324e479fae8e88d20b6d397

Lekker eten en drinken in Bangkok

Koop op Khao San Road of ergens anders onderweg bij een eetstalletje ‘pad thai’ (noodles met ei), springrolls (loempiaatjes) of fried banana’s (gefrituurde bananen). Erg lekker en een goedkoop hapje!

Wij kunnen Singha Beer aanraden. Dit vinden de Thai overigens zelf ook.  Een biertje kost ongeveer 80 bath (1,60 euro), een goedkopere variant is Chang Beer.

Je kunt ’s avonds heerlijk eten op een dinner cruise boot.  Het kan handig zijn van tevoren te reserveren. Denk hierbij aan een sfeervolle houten “rice barge” met rustige Thaise muziek, superbediening en verrukkelijk uitgebreid eten: zeker de moeite waard.

erawan-waterval

Leuke bezienswaardigheden in Bangkok

Het Koninklijk paleis ligt op tien minuten loopafstand vanaf de Khao San Road. Dit is erg toeristisch, maar ook erg mooi en bijzonder. Als je vroeg gaat heb je nog niet zo’n last van de drukte. Het complex opent om 8:30

In het dichtbij gelegen tempelcomplex Wat Po heb je de grootste liggende boeddha ter wereld. Achter de tempel kan je zelfs je toekomst laten voorspellen door de zogenoemde fortunetellers, een bijzondere ervaring.

Chatuchak weekend markt, naast de zweeftreinlijn is erg leuk om mee te maken. Veel, veel mensen en heel veel aparte dingetjes te koop: kleding, schoenen, eten, t-shirts, huisdieren (slangen, honden, rare vogels, vissen). Alleen in het weekend!

Vanuit Bangkok reis je gemakkelijk naar het River Kwai gebied waar je overnacht in een drijvend huisje op de River Kwai, boemelt over het Dodenspoor en de blauwe Erawan watervallen bezoekt. Die regio is natuurlijk ook bekend van de filmklassieker ‘Bridge on the river Kwai’, met Alec Guinness en William Holden.

 

Siam-Paragon

Heerlijk shoppen in Bangkok

Khao San Road voor al je shirtjes, shorts en souvenirs. Het leuke aan deze beroemde straat in Bangkok is dat er geen auto’s rijden. Je krijgt hier een beetje het boulevardgevoel.

Siam Square: moderne wijk met Hard Rock café, McDonalds etc. en veel expats. Ook vind je hier alle grote warenhuizen. Deze staan erom bekend dat ze allerlei software en DVD’s erg goedkoop aanbieden. Pas wel op met douane-invoerregels.

Tweedehands boeken zijn verkrijgbaar op Khao San Road en rond de tempel bij Khao San Road. Het is sowieso aan te raden om rond deze tempel te lopen, je kan hier heerlijk eten.

 

36267_chiang_mai_wat_chedi_luang

Interessante bezienswaardigheden in Chiang Mai

In Chiang Mai zijn zoveel tempels, de mooiste vinden wij de Wat Chedi Luang. Deze tempel wordt omringd door grote stenen olifanten, erg indrukwekkend. Een andere mooie tempel is de Wat Phra Sing. Deze heeft een prachtige wihara (grote hal waarin monniken en leken naar preken luisteren) met een trap die links en rechts omlijnd wordt door naga’s (mythische slangen met drakenkoppen).

Ook mag je de Doi Suthep tempel in Chiang Mai niet missen. Vanaf deze tempel heb je een mooi uitzicht over de stad.

Bijzonder boeddhabeeld: Phra Boeddha Sing, waarover men het niet eens is over de herkomst (het beeld is, zoals het een belangrijk Boeddhabeeld betaamt, van hot naar her gesleept).

Wil je wat meer actie dan is er een ruime keuze uit excursies in en rond om Chiang Mai. Ga bijvoorbeeld tokkelen tussen de boomtoppen en suis van boom naar boom.

koh-racha-yai-phuket-01

Handige tips voor op de eilanden

Koop een snorkel in Phuket voor als je naar Ko Raya gaat om te snorkelen. Deze zijn namelijk een stuk goedkoper dan op de eilanden, een goede kost ongeveer 6 euro. Neem ook een onderwatercamera mee, de koralen en de vissen zijn zo mooi, dat wil je de achterblijvers zeker tonen.

Op de eilanden zijn niet overal pinautomaten. Als je niet op je geld wil letten tijdens dit verblijf, reken dan op 2000 bath p.p. per dag. Dan heb je ruim voldoende geld. Pinnen kan je volop in alle steden, dus ook in Phuket.

Op Koh Samui breng je een bezoek aan de Big Buddha. Deze Buddha staat op de hoek van de noord en de oostkust. Gezellig shoppen kan je bij Chaweng beach.

Scroll To Top