Klik op de tekst voor meer nieuws info
Home / JO VALLY in THAILAND / JO VALLY in THAILAND

JO VALLY in THAILAND

ZATERDAG 9 JANUARI 2021 2021: VERTREK NAAR THAILAND

Samenkomst aan de Starbucks in de vertrekhalle in Zaventem

ZONDAG 10 JANUARI 2021: AANKOMST IN THAILAND

Aankomst in Bangkok en transfer per bus naar ons hotel. We maken kennis met onze Vlaamse begeleider, David. De rest van de dag kunnen jullie alvast een beetje rondkijken in Bangkok en bijkomen van de reis. We doen een geleide wandeling in de vooravond om de buurt van ons hotel te verkennen. Ons hotel ligt in een drukke winkelbuurt: Ibis Styles Hotel Bangkok Khaosan Rd

 

MAANDAG 11 JANUARI 2021: CITY TOUR BANGKOK

We vertrekken vanuit het hotel rond 10u , de volledig dag bezoeken we de hoogtepunten van deze indrukwekkende stad. Vergeet vooral geen lange broek of rok mee te doen, en een lichte trui/t-shirt die de schouders bedekt.  Anders moet je aan de tempels in een lange rij aanschuiven om zo’n lichte kledij te huren. We bezoeken de tempel van Wat Arun (de tempel van de dageraad). Het nieuws op de Thaise televisie ’s ochtends begint altijd met het beeld van die tempel. Daarna is er de tempel van Wat Pho, waar de Thaise massage is uitgevonden. We wandelen even rond aan het koninklijk paleis. Een bezoek binnen zou een hele dag in beslag nemen, wie dat wil doen kan op eigen houtje gebruik maken van een vrije dag om dat te doen, het bevindt zich op wandelafstand van het hotel. Na die wandeling rijden we naar China Town, waar we lunchen (niet inbegrepen).  We bezoeken er de bloemenmarkt, en vervolgens ook de gouden Boeddha – allicht het duurste Boeddhabeeld ter wereld. Ooit was men het kwijtgeraakt: men had het om veiligheidsredenen bedekt met plaaster, en men is dat op termijn vergeten, tot iemand ontdekte dat er goud onder de plaaster was. We bezoeken ook nog een echte Chinese tempel. ’s Avonds vrij.

DINSDAG 12 JANUARI 2021: BANGKOK – AYUATTHAYA

We vertrekken naar Ayutthaya, rond 10u, om zo de files te vermijden die er ’s morgens vroeg altijd zijn. Eenmaal aangekomen, bezoeken we al een deel van de oude stad . Lang, heel lang geleden was Ayutthaya de hoofdstad van het Thaise rijk. Ruim 400 jaar geleden was Ayutthaya één van de belangrijkste steden in Azië en dit is nog steeds te zien. De stad ligt vol met overblijfselen van koninklijke paleizen en waar je ook kijkt, een tempel is nooit ver weg. In de vroege vooravond gaan we naar Wat Phra Mahathat, vooral bekend om het fascinerende Boeddhahoofd dat wordt ‘vastgehouden’ door de wortels van een bodhiboom. Verder gaan we ook naar de tempel van Wat Yai Chai Mongkhon. Dit complex heeft nog honderden Boeddhabeelden die allemaal intact zijn. Het wordt veel bezocht door monniken en Thai die er bidden. In het midden staat een 7 meter lange liggende Boeddha. De legende gaat dat als het je lukt om een muntje vast te plakken aan de voeten van de Boeddha dit je geluk gaat brengen.

WOENSDAG 13 JANUARI 2021: AYUTTHAYA – KANCHANABURI

We vertrekken om 10u. We bezoeken een markt waar je veel olifanten aantreft. Na de lunch (niet inbegrepen) rijden we naar Kanchanaburi, ongeveer drie uur in de bus. We logeren drie dagen in een zeer mooie, bosrijke omgeving. Hotel: Home Phutoey River Kwai Hotsping & Nature Resort

DONDERDAG 14 JANUARI 2021: RIVER KWAI

We vertrekken om 10u. We bezoeken het centrum, bekend van de brug over de rivier de Kwai en de beruchte dodenspoorlijn. De gelijknamige film maakte die brug wereldberoemd. We maken en korte trip met die trein.  Daarna brengen we een bezoek aan Chungkai, een van de begraafplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Laatste stop is aan een tempel die dateert uit de periode van het Angkor imperium, dat nog lang voor het onstaan van Siam (het latere Thailand) werd opgericht, en vooral het grondgebied van het huidige Cambodia in beslag nam, maar ook delen van China, Vietnam en het huidige Thailand. Het is de verste nog intacte tempel van dat koninkrijk.

VRIJDAG 15 JANUARI 2021  : ERAWAN WATERVAL

Vertrek om 10u. Deze dag brengt ons naar de watervallen van Erawan. Wie graag een duikje neemt in de talrijke natuurlijke zwembaden vergeet best zijn zwembroek/zwempak niet. Deze natuurlijke attractie  bestaat uit 7 helderblauwe terrassen waarin je kan zwemmen. Let op de kleine visjes die zich vastzuigen aan je huid. Het kriebelt vreselijk maar je loopt geen gevaar op infecties. In luxe massage salons gebruikt men deze visjes om uw huid op een natuurlijke wijze te reinigen.  Vervolgens gaan we naar de Srinakarin dam, de grootste in Thailand.

ZATERDAG 16 JANUARI 2021: KANCHANABURI – PATTAYA

We rijden vandaag van Kanchanaburi naar Pattaya. Omdat het vandaag een heel lange trip is, vertrekken we vroeg in de ochtend: 7u. Onderweg stoppen we aan de drijvende markten (zie facultatieve uitstappen). Wie niet mee wil, kan rondlopen in het dorpje waar de boten naar die drijvende markten vertrekken. Wie aan die betalende uitstap deelneemt, is ongeveer een dik uur onderweg. De drijvende markten zijn wereldberoemd. We kunnen deze uitstap aan de helft van de normale prijs aanbieden, omdat de weg van Kanchanaburi naar Pattaya in de buurt langs komt, en de gewone uitstappen vanuit Bangkok vertrekken – wat veel verder daar vandaan is. In Pattaya nemen we onze intrek in het M Pattaya Hotel

ZONDAG 17 JANUARI 2021 : PATTAYA

Vrije dag in Pattaya. We organiseren wel gezamenlijke wandeling naar het strand, en naar de winkels. Samenkomst voor wie mee wil aan de receptie om 10u. Facultatieve uitstap: zeecruise

MAANDAG 18 JANUARI 2021 : PATTAYA

Vrije dag. Facultatieve uitstap mogelijk naar het wijndomein (zie lijst uitstappen) Avondbezoek aan Hilton Bar om de zonsondergang te bekijken (drank niet inbegrepen), dan een avond wandeling naar Walking Street met lokaal vervoer. Daavoor spreken we om 20u af aan de receptie van het hotel.

DINSDAG 19 JANUARI 2021:  PATTAYA

We vertrekken om 10u.Bezoek aan een olifantenkamp in de ochtend. Het bezoek aan het kamp is inbegrepen, maar wie op een olifant een trip wil maken, betaalt extra.

WOENSDAG 20 JANUARI 2021: PATTAYA

Samen bezoek aan het strand met lunch aan de zee van Pattaya. (Lunch niet inbegrepen). Afspraak om 11u aan receptie van het hotel

DONDERDAG 21 JANUARI 2021: PATTAYA – BANGKOK

Om opnieuw de files te vermijden vertrekken we om 10u naar Bangkok. Ter plekke vrije namiddag om te winkelen in de buurt van het hotel.

VRIJDAG 22 JANUARI 2021:  BANGKOK

Volledige dag Shopping in Bangkok rond de markten niet ver van ons hotel. ’s Avonds facultatieve uitstap: avondcruise op de rivier

ZATERDAG: 23 JANUARI 2021  BANGKOK

Vrije voormiddag. Om 14u rijden we naar een buitenwijk van Bangkok, waar we een kookdemonstratie krijgen van Aey, de echtgenote van onze plaatselijke (Vlaamse) gids David, die alles in het Nederlands vertaalt. Achteraf krijgt iedereen de recepten mee. Van daar uit gaan we naar een plaatselijke, pittoreske avondmarkt. Je terft er o.m. oude wagens, oude machines en andere antiquiteiten aan. Een heel mooie omgeving.

ZONDAG 25 JANUARI 2021: VERTREK NAAR BRUSSEL

Rond de middag moeten we uit de kamer, maar we hebben nog de tijd om aan het zwembad te liggen of in de buurt rond te wandelen. Transfer in de vroege avond naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel.

MAANDAG 26 JANUARI 2021: AANKOMST IN BRUSSEL

Aankomst in Brussel

 

 

PRIJS:  2265 euro

Op basis van 2 personen op één kamer

Toeslag single kamer  670 euro

 

 

Inbegrepen

Vliegtickets met taksen**Overnachtingen in 2-persoonskamers  of familiekamer op basis van logies en ontbijt **Transport  zoals vermeld in programma: transfers en ritten in Thailand ** Excursies vermeld in het programma ** Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Lunch en avondmaal (goedkoop in Thailand) ** Verzekeringen ** Persoonlijke uitgaven en fooien voor chauffeur, gidsen en bagagedragers **Drankjes en overige maaltijden ** Facultatieve uitstappen (zie hieronder)

DOCUMENTEN

Als Belgische staatsburger heeft u bij een verblijf korter dan 30 dagen geen visum voor Thailand nodig wanneer u met het vliegtuig in Thailand aankomt. U krijgt dan bij aankomst een inreisstempel die recht geeft op een toeristisch verblijf tot 30 dagen. Net als bij andere internationale reizen moet u in het bezit zijn van een geldig Belgisch paspoort. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat naar Thailand vertrekt

 

Wil je vrijblijvend info ontvangen over deze reis, mail dan naar jovallythailand@telenet.be

 

FACULTATIEVE UITSTAPPEN

 

CRUISE BANGKOK – 65 €/pp

Je maakt een avondcruise mee, op de Chao Phraya, de grote rivier die door de stad stroomt. Tijdens de rondvaart zie je de prachtige, verlichte wolkenkrabbers die het nachtleven in Bangkok symboliseren. Het vormde trouwens, naar men zegt, de inspiratiebron voor het liedje ‘One night in Bangkok’ van Murray Head. Je schuift aan aan het internationale buffet. Drank is wel te betalen.

DRIJVENDE MARKTEN – 20 €/pp

De meest bekende attractie in Bangkok. Je stapt op een boot en je begeeft je tussen de handelaars die vanop een gelijkaardige boot handel drijven met elkaar. Dit is een belevenis om nooit te vergeten.

SILVER LAKE VINEYARD – 45 €/pp

Thailand is niet bekend om zijn wijnen, maar daar wil men verandering in brengen. In de buurt van Pattaya is een gloednieuw wijndomein geopend, na uitvoerig onderzoek van enkele Italiaanse wijnspecialisten, die de grond en het klimaat kwamen testen. Nadat bleek dat die elementen gunstig waren voor wijnteelt, werd deze Silver Lake Vineyard, gelegen aan een prachtig meer, gebouwd.

Scroll To Top