Klik op de tekst voor meer nieuws info
Home / Olifanten in Thailand / Olifanten in Thailand

Olifanten in Thailand

HET PARADIJS VOOR OLIFANTEN

Olifanten vind je overal in Thailand, van het noorden tot het zuiden. Op tal van toeristische attracties kan je een tocht maken op de rug van een olifant. Of een werkkamp bezoeken, waar die lieve beestjes allerhande truukjes laten zien. Maar nergens sta je zo dicht bij de olifant, als in dat ene dorpje in de provincie Surin, ten noorden van Bangkok. Elke inwoner heeft er minstens één olifant, en daar verplaatsen de inwoners zich op de rug van hun dier in plaats van op een brommer, zoals elders in Thailand. Je vindt er ook een olifantenkerkhof, uniek ter wereld. In dat dorpje worden trouwens alle olifanten gekweekt die aan uitbaters van toeristische attracties en dierentuinen worden verkocht. Zeven op de tien olifanten worden verkocht en verhuizen dus naar elders in Thailand, om de toeristen te onderhouden, maar drie op de tien blijven dus in het dorp.

Het dorpje is niet zo bekend, zodat er nog niet zoveel toeristen in de buurt komen. Via Thai.be kan je enkele dagen in het dorp – of beter gezegd, in een prachtig hotel daar niet zover vandaan – logeren. En krijg je je eigen olifant mee, waarmee je kan gaan wandelen of die je dan in de rivier moet wassen. Je maakt ook mee hoe die olifanten in een dagelijkse ceremonie voedsel schenken aan de monniken.

Het is een beleving die je niet zo snel vergeet.

Dat er in die buurt een prachtig hotel staat, is niet aan die olifanten te danken. Wel aan twee zaken: de beste voetbalploeg van Thailand is van daar, en op een steenworp ligt ook het circuit dat voor allerhande races wordt gebruikt.

Beleef enkele unieke dagen bij de olifanten….

Janine Bischops, meter van Kai Mook, bezocht het dorp.

Hieronder bekijk het filmpje over haar bezoek

Scroll To Top