Klik op de tekst voor meer nieuws info
Home / Thailand a la carte / Thailand A La Carte

Thailand A La Carte

Thailand A La Carte

Wie inschrijft op een klassieke rondreis in Thailand, krijgt vaak de platgetreden paden onder de voeten geschoven. De grote bezienswaardigheden, en dan ook de obligate winkeltjes waar de traditionele gidsen na het bezoek hun centjes gaan opvragen. Maar je kan, met de hulp van een Vlaamstalige gids (David) die al 14 jaar in Thailand woont en dat land en de omringende landen op zijn duimpje kent, ook een reis samenstellen naar je eigen noden en interesses. Een klein voorbeeld: de klassieke groepen gaan naar winkelstraten waar de gids in kwestie zijn percent heeft. Er zijn echter ook straten waar de Thai heen gaan, en waar de prijs nog beduidend lager is dan in die toeristische winkels. Thailand, dat is natuurlijk het koninklijk paleis, de drijvende marketen en een tocht op de rug van een olifant. Deze drie klassiekers zitten haast in elke rondreis. Maar Thailand en omliggende hebben nog zoveel meer te bieden. We geven je een overzicht, zodat je in overleg met David (via mail of telefoon, uiteraard in het Nederlands) vooraf kan overleggen hoe je reis helemaal op maat kan worden georganiseerd. En dat hoeft niet méér te kosten dan een traditionele rondreis, want grote bussen, bijvoorbeeld, kosten veel meer dan kleinere busjes. En je hebt, als je dat wenst, een gids mee die vloeiend Nederlands én Thais spreekt, wat buiten hoofdstad Bangkok heel goed van pas kan komen.

 

Songkran

Half april viert Thailand zijn eigen nieuwjaar op een wel vreemde maar plezante manier: iedereen gooit met water naar iedereen. Een vreedzame wateroorlog, zo wordt het genoemd. Neem het van ons aan: op straat kan je geen drie minuten rondwandelen zonder kletsnat te worden. Bekijk bijgaand filmpje maar eens

Klik hier voor het filmpje

 

Fietsen

Je zou het misschien op het eerste gezich niet verwachten, maar in Thailand zijn heel mooie routes voor de fietsers uitgetekend. In Bangkok bijvoorbeeld, kan je, weg van het drukke verkeer, doorheen prachtige parken maar ook achterbuurten rijden. Daar zie je, hoe op enkele kilometers van de wolkenkrabbers in het centrum, de iets armere bevolking écht leeft. Gelijkaardige routes kan je ook vinden uiten Bangok, en zelfs buiten Thailand. David kan je daarin adviseren.

Loei

Loei is een nieuwe bestemming in Thailand, die door de Tourism Authority wordt gepromoot. Je hebt er prachtige meren, bezaaid met diverse vlotten waarop je kan eten en gemasseerd worden. Of bezoek de grot waar één miljoen vleermuizen rond vijf uur in de namiddag samen hun ‘woonst’ verlaten, om dan in de vroege ochtend – opnieuw in een indrukwekkend peloton – terug te keren. Dat is een spektakel om nooit te vergeten. Je bezoekt uiteraard ook een paar typische Thaise dorpjes waar nog haast geen toeristen zijn langsgekomen.

Walvissen

In de buurt van Petchaburi, niet zo heel ver buiten Bangkok, kan je een tocht op zee maken op zoek naar walvissen.

Romantische gondeltocht

Het eiland Koh Chang is al een belevenis op zich. Het betekend letterlijk ‘het eiland van de olifanten’, en daar kan je uiteraard ook een mooie tocht door de jungle maken, op de rug van een olifant. Maar uniek in zijn genre is het kleine vissersdorpje, waar de bewoners enkele rasechte Venetiaanse gondels hebben gemaakt, waarmee ze de toeristen rondvaren op de langune, bij zonsondergang. Romantischer kan bijna niet: je stapt per twee aan boord van zo’n gondel – uiteraard met gondolier – en je wordt gescheiden door een klein tafeltje, waarop een fles champagne op de ontkurking wacht. Een tijdje later legt de gondel, in het halfdonker, even aan aan een beboste oever en word teen maaltijd voor twee aan boord gebracht. De tocht gaat dan verder, terwijl je met de ondergaande zon geniet van een uniek landschap en lekker Thais eten.

 

Myanmar

Buurland Myanmar heeft nog niet zo lang geleden zijn deuren geopend voor de toeristen. Davd is er al ontelbare keren geweest, en kent ook dat land als zijn binnenzak. Je kan kiezen tussen enorme tempelcomplexen, of bijvoorbeeld het unieke hotel op palen, midden het meer van Inle. Een uurtje varen vanaf het vaste land om dat hotel te bereiken !

 

Macau

Het eiland Macau, niet zover van Thailand, is stilaan uitgegroeid tot het Las Vegas van het Verre Oosten. Veel van de hotels die je in Vegas vindt, heb je daar ook. Zoals The Venetian, met de nagebouwde grachten met gondels, en het San Marco plein. De moeite als extra verlenging ! Gunther Levi (van de Romeo’s en Peter uit ‘Familie’) ging er met David als gids op huwelijksreis.

De oorlogen

De oorlogen in Cambodia en Vietnam zijn heel vaak het onderwerp geweest van iconische Hollywood-films. Je kan de killing fields van de Rode Khmer van Pol Pot bezoeken, met zijn ondergrondse tunnels en nog zoveel meer. Of de jungle van Thailand, waar zoveel Amerikanen en Vietnamezen hun leven verloren. En terwijl je dan toch in Cambodia zit, kan je het unieke tempelcomplex van Angkor Wat – bekend uit de film van Angelina Jolie, ‘Lara Croft: Tomb Raider’.

Leren Koken

Als je dat wenst, kan je gedurende je individuele reis enkele uurtjes uittrekken om… Thais te leren koken. Thaise vrouwen doen het je voor, terwijl David voor de vertaling zorgt. Je vergezelt hem naar de mark tom ingrediënten te kopen, en vervolgens krijg je in een typisch Thais huis je kookles.

Scroll To Top