Ko Lipe and Tarutao Eilanden

Ko Lipe and Tarutao Eilanden

Ko Lipe, gelegen in de Andamanse Zee als het meest zuidelijke eiland van Thailand, is inderdaad een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige stranden, snorkel- en duikmogelijkheden, evenals het aangename klimaat. Het eiland maakt deel uit van de Adang-Rawi-archipel, die samen met de Tarutao-archipel het Nationaal Park Ko Tarutao vormt.

Hoewel Ko Lipe binnen een nationaal park valt, hebben de inwoners toestemming om bepaalde delen van het eiland verder te ontwikkelen. Dit kan bijdragen aan de toeristische voorzieningen en de economie van het eiland.

Het feit dat Ko Lipe het enige bewoonde eiland is in de Adang-Rawi-archipel benadrukt de unieke positie ervan. Met meer dan twintig resorts biedt het een scala aan accommodaties voor bezoekers.

Wat betreft de bevolking van Ko Lipe, zijn er ongeveer 1.000 inwoners behorende tot de Chao Lay-stam. Deze stam leeft voornamelijk op de eilanden in de Andamanse Zee. Hun aanwezigheid voegt een culturele dimensie toe aan het eiland, en de combinatie van natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit maakt Ko Lipe tot een aantrekkelijke bestemming.

De bereikbaarheid per boot onderstreept de afgelegen ligging van Ko Lipe, wat bijdraagt aan de charme en het gevoel van ontsnapping aan de drukte voor degenen die het eiland bezoeken.