Het is een nieuwe trend geworden: fotoreizen. Het principe is vrij simpel: met een beperkte groep (maximum 15 personen) worden een aantaal bezienswaardigheden bezocht in een land. 

Maar in tegenstelling tot de klassieke rondreizen blijven dedeelnemers veel langer ter plaatse op elke attractie, om–met advies en raadgeving van een beroepsfotograaf–dé ideale foto te maken.Praktijkles dus, voor wie zich pas een reflex-camera heeft aangeschaft en watmeer wil dan de gewone smartphone foto.

Maar ook gevorderden die al een tijdje zo’n apparaat hebben, kunnen zich vervolledigen.Leer alles over sluiterstijd, diafragma, belichting, flash, breedhoek omkadering enz. ‘s Avonds worden in het hotelde gemaakte foto’s bekeken en worden zebesproken door de meereizende beroepsfotograaf. In amper 10 dagen tijd leer jeontzettend veel bij–ook wie al een tijdje met zo’n reflexcamera werkt. Je krijgt toegang tot plaatsen waar je als gewone tourist nooit komt. Bekijk enkele beelden die op zo’n reizen zijn gemaakt,  

Welkom in Thailand, het land van de glimlach. We hebben een unieke fotoreis voor jou uitgedokterd, vertrekkend vanuit Bangkok, met bezoeken en fotosessies in nog redelijk onbekende tempels, boeddhistische grotten, olifanten heiligdommen en culturele dorpjes. Kortom, een onvergetelijke foto-ervaring, waarna je naar huis weerkeert met een uniek portfolio van klasrijke landschapsfoto’s en portretten.

 

De reis gaat naar Ayuttahaya (de vroegere hoofdstad), Saraburi, Lopburi, Sukothai, Kampheng, Chiang Mai en mogelijke verlening naar Angkor Wat

 

Zowel voor beginners als bevorderden.

 

DAG 1

Aankomst in Bangkok. Je krijgt de tijd om in te checken en vervolgens wat te bekomen van een lange vlucht. Wie niet te laat aankomt, kan nog mee naar een bar op de bovenste verdieping van een hotel,  om van daar uit unieke foto’s van de stad by night te maken.

 

DAG 2

Dagtrip in Bangkok met Wat Arun tempel, China Town, en Wat Po. Naar de avond toe rijden we naar Ayuttaya.

 

DAG 3

In Ayuttahaya gaan we heel vroeg op stap,  en maken we mee hoe buffels in de rivier worden gewassen. We krijgen ook de kans om enkele monniken in een special omgeving te fotograferen (niet in het weekeinde). Rond 4u in de namiddag gaan we naar het standbeeld van Wat Choeng Tha, waar monniken bij valavond speciale rituelen vervullen. Overnachting in Ayuttahaya.

 

DAG 4

Heel vroeg in de ochtend (na ontbijt) gaan we naar het district van Saohai, in de provincie Saraburi, waar we met onze camera’s getuige zijn van speciale culturele activiteiten van de locale bevolking. We maken een boottocht mee, een hanengevecht, kinderen die spelen, en vissers aan het werk, in de buurt van de Pasak rivier. Na de lunch maken we foto’s van de boeren en hun buffels, en nog wat rituelen met jonge monniken. Opnieuw overnachten in Ayuttaya.

 

DAG 5

Na het ontbijt gaan we naar Lopburi, om uitzonderlijke foto’s te maken van de apen die rond een standbeeld van Buddha lopen. Daarna dompelen we ons onder in een grot, waar jonge monniken worden opgeleid. Naar de avond toe gaan we naar Wat Khun in Pramooi, waar we getuigen zijn hoe monniken de beelden van Buddha vereren.

 

DAG 6

Na het ontbijt bezoeken we de historische parken van  Kamphaeng-Phet en Sukhothai. Hier kunnen we uitzonderlijk mooie foto’s maken van de ruïnes en van de tempels, die ooit deel uitmaakten van de hoofdstad. Onvergetelijk is ook Sukhothai bij valavond.

 

DAG 7

Na het ontbijt gaan we naar Wat Si Chum, waar we de hand van Buddha kunnen aanschouwen. We reizen verder naar Chiang Mai, waar we bij valavond de olifanten en hun begeleiders aan het werk zien in een kamp. Overnachting in Chiang Mai.

 

DAG 8

In de vroege ochtend maken we mee hoe boeren met hun stierenkar naar de velden trekken. We bezoeken ook enkele stammen in kleinere dorpjes, en krijgen daar de kans unieke portretten te maken. ‘s Avonds wonen we een ceremonie met kaarsen bij, en zien we ook hoe kleine lantaarns als luchtballonnen de hemel worden ingestuurd. Overnachting in Chiang Mai.

 

DAG 9

De ochtend brengen we door in een paraplufabriek, en bezoeken we tevens de tempel van Wat Phalad. In de namiddag terugvlucht naar Bangkok.